Merhaba arkadaşlar :D
Bu yazımda Dango'dan bahsedicem.Tarifi venusforum'dan bulmuştum ama OtakuManga(blogcu)'dan görünce bende yayınlayayim(!) dedim.
Tarif:
Malzemeler:
- 1 tencere
- 1 kaşık
- 1 süzgeç
- Bambu şişleri (bambu şiş bulamayacaklar için altarnatif bizim çöp şişler var, mangalda kullandığımız )
- 1 su bardağı tatlı pirinç unu
- 1/2 su bardağı su
- Tencerede kaynatmak için su (musluk suyu da olur )
- Soya sosu veya tatlı fasulye ezmesi (tatlı fasulye ezmesinin neye benzediği hakkında bi fikrim yok, ayrıca soya sosu bulmak daha kolay )
- 1 tencere
- 1 kaşık
- 1 süzgeç
- Bambu şişleri (bambu şiş bulamayacaklar için altarnatif bizim çöp şişler var, mangalda kullandığımız )
- 1 su bardağı tatlı pirinç unu
- 1/2 su bardağı su
- Tencerede kaynatmak için su (musluk suyu da olur )
- Soya sosu veya tatlı fasulye ezmesi (tatlı fasulye ezmesinin neye benzediği hakkında bi fikrim yok, ayrıca soya sosu bulmak daha kolay )
Talimatlar:
1_ Tencereye su koyun ve kaynatın.
2_Su ve pirinç ununu güzelce yoğurun.(fazla değil, hamur kulak memesi kıvamında olmalı.)
3_Hamurdan küçük bir parça koparın ve yuvarlayarak çapı 1.5 cm olan bir top oluşturun. Aynı işlemi hamurun tamamına uygulayın.
4_Hazırladığımız dango toplarını bir kaşık yardımıyla kaynayan suya yavaşça bırakın. (Basket atar gibi değil suyu sıçratmadan )
5_Dango topları suyun üstünde yüzmeyene başlayana kadar kayantın. Daha sonra(suyun üstüne çıktıklarında) pişmeleri için 1 dk. kadar daha kaynatın.
6_Bir tanesini ikiye bölerek dangoların pişip pişmediğini kontrol edin.(İçinin pişmiş olduğundan emin olun.) (İkikye kestiğiniz dangoyukontrol amaçlı yiyebilirsiniz ama Usagi gibi bütün dangoları bitirmeyin )
1_ Tencereye su koyun ve kaynatın.
2_Su ve pirinç ununu güzelce yoğurun.(fazla değil, hamur kulak memesi kıvamında olmalı.)
3_Hamurdan küçük bir parça koparın ve yuvarlayarak çapı 1.5 cm olan bir top oluşturun. Aynı işlemi hamurun tamamına uygulayın.
4_Hazırladığımız dango toplarını bir kaşık yardımıyla kaynayan suya yavaşça bırakın. (Basket atar gibi değil suyu sıçratmadan )
5_Dango topları suyun üstünde yüzmeyene başlayana kadar kayantın. Daha sonra(suyun üstüne çıktıklarında) pişmeleri için 1 dk. kadar daha kaynatın.
6_Bir tanesini ikiye bölerek dangoların pişip pişmediğini kontrol edin.(İçinin pişmiş olduğundan emin olun.) (İkikye kestiğiniz dangoyukontrol amaçlı yiyebilirsiniz ama Usagi gibi bütün dangoları bitirmeyin )
7_Süzgeç yardımıyla dangoları sudan çıkarın ve bmbu şişlere dizin.(Her şişe 3-4 dango, daha fazla değil.) Daha sonra yapmış olduğunuz dangoları soya sosu veya tatlı fasulye ezmesi ile servis edin.
8_Afiyet olsun. ^_^
Edit: Dangoları Haruka ve Michiru gibi ikiye bölerek yiyeceksiniz, Chibi-Usa gibi ağzınıza bütün atmayın (aile ortamında istersen çubuğu da ye. ama Japon misafirin yanında rezil olmamak için ikiye bölmek şart )
Tarif: venusforum
Şahsen ben denemiştim çok güzel oluyo.Yumuşacık ve karın doyurucu ^^
Clannad animesini biliyorsanız orda dango (dango daikazoku) peluşları var.
(Bu da http://www.otakumanga.blogcu.com/ arkadaşımdan görünce aklıma geldi..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder